Naptejet a gyerekbőrre! Ezért kell jobban ügyelni a kicsik fényvédelmére

A gyermekek bőrének védelme különös odafigyelést igényel.

Napozás során a különböző hosszúságú és erősségű sugarak eltérő mértékben hatolnak be bőrünk rétegeibe, ezáltal igen sokrétű hatást fejtenek ki. Szervezetünknek szüksége van a napfényre, de a közvetlen napsugárzásnak számos káros hatása van. 


A gyermekek bőre több szempontból különbözik a felnőttekétől, jóval érzékenyebb a napsugárzásra, így esetükben a fényvédelem még nagyobb hangsúlyt kap. A bőr természetes színét, pigmentációját a melanin biztosítja. Napfény hatására sejtjeink nagy mennyiségű melanint termelnek, hogy megóvják a bőrt a napégéstől.


A bőr védelmére számos fizikai és kémiai napfényszűrő anyagot fejlesztettek ki, azonban a felületi védelmen túl, sejtjeink szintjén sem feledkezhetünk meg a megfelelő oltalomról. Bioderma Photoderm az első biológiailag aktív, sejtszintű fényvédelmet biztosító termékcsalád, amely egyedülálló kettős védelmet nyújt a szabadalmaztatott Cellular Bioprotection™ aktív sejtszintű fényvédő hatóanyagok révén, valamint széles spektrumú UVA és UVB szűrők alkalmazásával. Ez az egyedülálló összetétel megóvja a DNS-t és a létfontosságú sejtalkotókat a káros sugaraktól, valamint fokozza a sejtek természetes védekező képességét. 


Hogyan óvhatjuk meg gyermekünk bőrét nyáron? A cikk folytatódik, kattintson IDE. Nem kommentelhető tartalom.

Ringier Axel Springer Magyarország Kft. Ⓒ 2020 

Minden jog fenntartva!