Ezzel a pár trükkel könnyedén megőrizhetjük hüvelyünk egészségét (x)

Az egészséges hüvelyflórát jótékony hatású baktériumok és tünetet nem okozó gombák törékeny egyensúlya tartja fenn, így fokozott figyelmet igényel ennek a területnek az ápolása. Nem hüvelyöblítése gondolunk, mert az ugyancsak felborítja az egyensúlyt, inkább olyan egyszerű, hétköznapi dolgokra, amelyek segíthetnek abban, hogy az egészséges arány fennmaradjon. 


Fürdőzzünk tudatosan

Ha az anyagi és járványügyi körülmények engedik, és elmegyünk egy wellness hétvégére, vagy csak a hideg idő beköszöntével kedvünk támadna termálfürdőzni egyet, egy tudatos, egészséges nőnek a fürdés előtt és közben is meg kell tennie bizonyos óvintézkedéseket. Ilyen például, hogy vigyünk legalább két fürdőruhát magunkkal, ugyanis a nedves alsó a melegágya az inti fertőzéseknek. Így a fürdőzés után, ha már csak pihenni vágyunk a medence partján vagy szaunáznánk egyet, akkor át tudjuk váltani a nedves darabot egy szárazra. Ugyanez vonatkozik a törülközőre is, itt is érdemes egyet a fekvéshez (szauna esetén üléshez is) elcsomagolni, és egy száraz, tisztább darabot a tusoláshoz. 


Tápláljuk belülről is hüvelyflóránk egészségét!

A női szervezetet roppant mód megviselik a hormonális változások, ez kihat a hangulatunkra, energiaszintünkre, és akár a hüvelyünk egészségére is. Ilyen hormonális változás a változókor, a havi menstruáció vagy a terhesség, de egy stresszes állapot, antibiotikum-kúra is felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát és elkaphatunk egy intim fertőzést. Sokat tehetünk az intim nyavalyák elleni védelemben, megelőzésben, ha beiktatunk egy hüvelyi probiotikum-kúrát. Ez visszapótolja és fenntartja a baktériumok és gombák egyensúlyát.


Milyen fehérneműt viseljünk?

Milyen intim óvintézkedéseket tehetünk meg?


A cikk folytatódik, kattintson IDE
Nem kommentelhető tartalom.

Ringier Axel Springer Magyarország Kft. Ⓒ 2020 

Minden jog fenntartva!