Erre a 4 dologra kell figyelnünk a várandósság előtt (x)

Mely életterületekre kell fókuszálnunk ahhoz, hogy a fogantatás sikeres legyen és egészségesen fejlődhessen majd a kicsi? Mit kerüljenek, mire figyeljenek a jövendőbeli szülők már a baba tervezésekor?


A terhesség az egyik legnagyobb hormonális változás egy nő életében. Testileg és lelkileg is erőt próbáló feladat, életszakasz, ami persze örömteli várakozással is párosul. Éppen ezért már a fogantatás előtt fel kell rá készíteni a szervezetünket.  


Mozgás növelése, stressz csökkentése


mozgás a testnek és a léleknek egyaránt jó, hiszen fájdalomcsillapításért felelős endorfint, valamint boldogsághormot, vagyis szerotonint termel általa a szervezetünk. Vérnyomásunk, vérkeringésünk kiegyensúlyozottá válik, izmaink megerősödnek, kevésbé leszünk fáradékonyak, és a stressz csökkentésében is kiemelt szerepe van. Ha nehezen építjük be a mindennapokba, akkor kezdetnek az is megteszi, ha például lesétálunk egy-egy megállót, vagy lépcsőzünk lift vagy mozgólépcső helyett. A stresszcsökkentést megtámogatva meditáljunk gyakran, ehhez nem is kell sok, akár már egy relaxációs zenével is ellazulhatunk. Jó megoldás lehet a mozgás és a meditáció ötvözésére a jóga is.


Forró helyekkel is csak óvatosan

A fogantatás előtt férfiaknak és nőknek is érdemes kerülniük a forró környezetet, hiszen ezek nem tesznek jót a szervezetnek, a spermiumok minőségére és mennyiségére is rossz hatással vannak. A teherbe esés előtt így kerüljük a szaunákat, a termálfürdőket, gyógyvizeket, és lehetőség szerint a trópusi nyaralásokat is időzítsük későbbre.


Milyen ételeket és italokat kerüljünk a várandósság előtt? 

Mire figyeljünk a környezetünkben, személyes higiéniánkban a babatervezéskor?


A cikk folytatódik, kattintson IDE!


Nem kommentelhető tartalom.

Ringier Axel Springer Magyarország Kft. Ⓒ 2020 

Minden jog fenntartva!