Aggódik a méhnyakrák miatt? Ezt a HPV-tesztet akár otthon is elvégezheti!

Évente mintegy ötszáz nő hal meg hazánkban méhnyakrákban annak ellenére, hogy ez az egyik legjobban nyomon követhető, diagnosztizálható daganattípus. A megelőzés legfőbb eszköze az oltás mellett a rendszeres HPV-szűrés, amellyel a daganat megjelenése előtti, rákmegelőző állapot időben felismerhető. 

 

A HPV egyes típusai rosszindulatú elváltozásokhoz vezethetnek


Bizonyított, hogy a HPV egyes típusainak tartós jelenléte a szervezetben a méhnyak rosszindulatú elváltozásaihoz vezethet. A méhnyakszűrésben a HPV-teszt célja azoknak a HPV típusoknak a kimutatása, melyek tartós jelenléte a szervezetben idővel (5-8 év) rákos elváltozásokat okozhatSzerencsére az esetek többségében a HPV-fertőzést a szervezet tünetmentesen leküzdi. Fontos tudni, hogy a 30. életévüket betöltött nők esetében gyakoribb a tartós HPV fertőzés, ezért ettől az életkortól ajánlott HPV-tesztet alkalmazni a méhnyakrák kockázatának szűrésére!


2020 a Női Egészség Éve! Menjen el kivizsgálásra ön is, és vigye magával a szeretteit is - az egészségünk a legnagyobb kincsünk! A szűrésekkel most nyerhet is, a részletekért kattintson ide!


Így lehet pontosabb a szűrés


Statisztikai adatok szerint ma minden második daganatos elváltozásban olyan nő érintett, aki rendszeresen jár szűrésre és negatív citológiai eredményt kapott. Ezért számít forradalmi újításnak a legnagyobb hazai labordiagnosztikai szolgáltató, a SYNLAB termékpalettáján is megtalálható, nőgyógyászati vizsgálatkor kérhető, méhnyakszűrés mintájából vett CONFIDENCE HPV-X-teszt, és az otthon levehető önmintavételes mintán alapuló EASY HPV-teszt. Ezek egyikével kiegészítve a hagyományos citológiai méhnyakszűrő vizsgálatot pontosabban fel tudjuk mérni a méhnyakrák kockázatát.


Hogyan működik az önmintavételes, otthoni teszt?


Otthon, egy fényképes útmutató segítségével bárki kényelmesen és biztonságosan végezheti el az önmintavételt... Nem kommentelhető tartalom.

Ringier Axel Springer Magyarország Kft. Ⓒ 2020 

Minden jog fenntartva!