6 fontos teendő, ha a hüvelyfertőzés tüneteit tapasztaljuk (x)

hüvelyfertőzés tünetei a legváratlanabb helyzetekben is jelentkezhetnek, hiszen a női intim terület "élővilágát", a hüvelyflórát roppant érzékeny, jótékony baktériumok és tüneteket nem produkáló gombák törékeny egyensúlya alkotja. 


Ennek következtében a leghétköznapibbnak tűnő dolgok, szituációk is képesek felborítani a hüvelyflóra egészségét. Elég hozzá egy stresszes hét, egy menstruáció vagy éppen egy fürdőzéssel töltött wellness hétvége, és máris kezdhetünk azon gondolkodni, vajon mi a teendő, hogyan tovább a gyógyulás felé.


Gondoljuk át, mi válthatta ki a fertőzést

Az intim fertőzést a legkülönfélébb helyzetek is kiválthatják, így például egy antibiotikum-kúra, stresszes időszak, menstruációs ciklus, terhesség, de rosszul berögzült higiénés szokások is. A lehetséges kiváltó okokról ITT írtunk bővebben.


Fokozottabban ügyeljünk az intim egészségünkre

A felborult hüvelyi egyensúly következtében jelentkező tünetek roppant kellemetlenek, ám odafigyeléssel valamennyire elviselhetővé tehetjük a problémát a gyógyulásig. Ilyenkor kerüljük a csipkés, szoros, műszálas fehérneműket, válasszunk inkább pamut bugyit, amely jól szellőzik és komfortos érzést ad. A tangát tegyük félre, mivel fazonja roppant ártalmas, a végbéltáji baktériumok általa ugyanis könnyedén átkerülhetnek a hüvelybe. Ugyanezért figyeljünk a törülközés és mosdóhasználat idején is a törlés irányára (elölről hátulra történjen). A hüvelyöblítést viszont mindenképpen kerüljük, mert az is felboríthatja a hüvelyi egyensúlyt!


Milyen hatással van a hüvelyfertőzés a szexuális életünkre?

Mik a hüvelygomba pontos tünetei?

Mikor forduljunk nőgyógyászhoz?

Mely programokat kerüljük a kezelés ideje alatt?


A további 4 pont a cikk folytatásában található, kattintson IDE.


Nem kommentelhető tartalom.

Ringier Axel Springer Magyarország Kft. Ⓒ 2020 

Minden jog fenntartva!